Abilitor: Nyt site om ejendomsvurdering

11. maj 2002 fik 2 mio. danske boligejere sig et nyt onlineværktøj i kampen mod de stigende ejendomsskatter. Abilitor har været med som internetrådgiver fra start.

"Check din ejendomsvurdering på 5 min. - og send en færdig Onlineklage på 10 min!". Sådan præsenterer det nye site www.check-ejendomsvurderingen.dk sig. Abilitor har deltaget i udviklingen af sitet og har forestået projektledelse og konceptbearbejdning samt udarbejdelse af brugerorienteret webdesign, HTML/CSS-grundkode samt søgemaskineoptimering.

Konceptet bag www.check-ejendomsvurderingen.dk
Udover at checke ejendomsvurderingen tilbyder sitet information om ejendomsvurderingen, som aldrig tidligere har været offentliggjort. Idéen er at tilbyde viden og funktionalitet, der gør det muligt for Danmarks ca. 2 mio. boligejere at checke ejendomsvurderingen uden at skulle sætte sig ind i alle detaljer. F.eks. indeholder en beregning for et parcelhus op til ca. 20 faste parametre - dertil kommer subjektive forhold. Selve det at checke ejendomsvurderingen er gratis. Det samme er mange informationer, såsom Klageguide og Klagetips.

Vil man have udfærdiget en klage koster det et mindre beløb. Der er 3 trin og bruger kan rette i den færdige klage inden udskrift eller afsendelse pr. email. Betalingsdelen var oprindeligt planlagt til at skulle være en mikrobetalingsløsning, men ingen mikrobetalingskoncepter har særligt stor udbredelse. SMS-betaling var også på tale, men langtfra rentabelt. Valget faldt på faktura/girokort og dankort.

Fokus på brugerne under udviklingen af sitet
Sitet er bygget med brugerorientering for øje, hvorfor sitet bl.a. er hurtigt at downloade (forsiden+grafik vejer under 50 kb) og født udskriftsvenligt, dvs. uden grafik i udskriften. Det er efterhånden ikke ualmindeligt at se sider bestående af 100-200 kb HTML-kode. Det ville være en fejl overfor denne målgruppe at gøre sitet tungt. Selvom antallet af bredbåndforbindelser er støt stigende sidder hovedparten af danske internetbrugere fortsat med et alm. analog modem hjemme i privaten.

Søgemaskinevenlig ASP-programmeret CMS-system
Sitet er bygget på en databasekerne bestående af ASP og SQL. Søgemaskiner kan have problemer med at tyde de mærkelige tegn i URLen, som de fleste CMS-systemer genererer. ASP/SQL-programmeringen er foretaget af Jesper Endelt www.qitron.dk (nyt vindue). Selvom indholdet er ASP-baseret fåes rene URLer som spiderbaserede søgemaskiner uden problemer kan læse.

Effektiv internetmarkedsføring
Budgettet til egentlig internetmarkedsføring har været begrænset. Det er dog blevet til et enkelt link på Jubii, men med en placering på ordet "ejendomsvurdering" der slår andre af banen. Se placeringen på Jubii.dk (nyt vindue). Linket giver en markant trafik til hjemmesiden på over 100 besøgende pr. dag.
Som følge af det søgemaskinevenlige CMS har søgemaskinen Google naturligvis også kunnet indeksere sitet - også med et flot resultat: Se placeringen på Google (nyt vindue).

Målgruppen "boligejerne" tager sitet til sig
Trafikken på sitet er stærkt stigende og har efter ca. 3 måneder netop rundet 11000 user sessions. I snit opholder brugeren sig ca. 5 min. på sitet og ser 8 sider. 1/3 af alle sessions viser et gennemført check af en ejendomsvurdering.

Siteejer Leon Theil er tidligere vurderingsrådsformand og er ansvarlig for indhold og informationer.

Brugervenlighed, test & optimering

Effektmåling, statistik & logfilanalyse

Onlinesurveys & spørgeskema-
undersøgelser

Konsulentydelser & strategisk rådgivning

Kurser, workshop & foredrag

Referencer

Priser & tilbudsgivning

Om Abilitor

Aalborg
Scheelsminde
Tlf. 70208015
Mobil 26237015
Ophavsret & Ansvar
 
 
BLOGGEN

Henrik Hansen blogger:

Bloggen er på pause
BØGER

Boganmeldelse af Motiverende Design
- pligtlæsning for fagfolk

ARTIKLER

Internetkoncept og kravspecifikation for det effektive website

Guide til køb af brugervenlighedstest og usabilityanalyser

10 år efter The DOT-COM Gold Rush, men stadig aktuelle artikler om
Usability - et overset ledelsesansvar

Internetløsning - ikke satsning

APROPOS

Godt at vide:
Definition af brugervenlighed

***

Hver måned klikker ca. 2,1 mio. brugere
på løsninger, som Abilitor arbejder med.

Få selv aktuel viden om dine brugeres adfærd på Nettet:
Kontakt Abilitor

Se reference-liste her.

 
Til forsiden

ForsideTip en venKontakt  • Oversigt 

 
www.abilitor.dk Google 
topbar